Träning för Vätternrundan

Motvilligt har jag lagt mina Hypersonic på hyllan, tydligen går det fortfarande utmärkt att åka skidor på Ågesta och en kompis har åkt till Boden några veckor för att kunna fortsätta träna för Vasan 2014..

Men jag har fattat beslutet att inte åka mer längd på snö denna vinter, däremot är det dags att ta fram rullskidorna nästa vecka för att med ett pass i veckan underhålla skidmusklerna.

Istället är det nu träning för Vätternrundan som tar vid. Jag cyklar ungefär 10-15 mil per vecka i jobbet så jag har en ganska ok grund som nu ska kompletteras med ett långpass som vecka efter vecka byggs upp mot ca 20 mil. Igår blev det 5 mil.

Valet av cykel föll på en Giant TCX1, en cyklocross, det är en cykel jag kan använda i jobbet och genom att byta hjul/däck får jag en cykel som funkar på Vätterrundan. TCX 1:an har ganska grov ram, Shimano 105 växlar, fäste för skärmar och det får plats dubbdäck mellan gafflarna nästa vinter. Detta samt de dubbla bromshandtagen som är perfekta för cykling i city gör denna cykel optimal för mig.

img-0518.jpg

Tålig, funktionell och snabb! Jag fick jättebra hjälp  av Söders Cykel med detta, tack till dem www.söderscykel.se 

img-0519.jpg

 

10 mar 2013