Om mig

/img_3457.jpg
Jag är född 1969. Under nittiotalet reste jag jorden runt ett antal varv och arbetade som dykinstruktör i bland annat Australien, Sydafrika och Västindien. Efter studier till lärare i idrott och historia på GIH (Gymnastik och Idrottshögskolan) i Stockholm arbetade jag som Personlig Tränare och Ortopedtekniker på World Class och Gå & Löpkliniken. Detta arbete hade jag år 2000 till 2005.
Under denna period började jag skriva, artiklar och böcker, och har till dags dato  skrivit fler än 500 artiklar för Expressen, Fitness Magazine, Friskispressen, Amelia, Topphälsa, Hälsa, mfl. Jag har skrivit 10 böcker om hälsa, bland annat Gå Jogga Löp, Stretcha dig i form och Jämvikt och Balans och nu senast Löpträna
Sedan 2005 arbetar jag som konsult/personlig tränare och frilansjournalist med såväl privatpersoner som företag som kunder. Bland annat har jag varit med och byggt upp lifeportalen.se som dess chefredaktör under några år. Jag anlitas regelbundet av tidningar och andra medier för att skriva om hälsa och resor.
Jag är bosatt i en förort till Stockholm med fru och 2 barn. Jag tränar mycket triathlon, skidåkning och styrketräning. Jag älskar att vara utomhus och aktiviteter som kombinerar upplevelser och träning ligger mig varmt om hjärtat.
Periodvis har jag tränat väldigt mycket, om jag provar en ny träningsform går jag in för uppgiften med 100%. Detta har jag gjort inom triathlon, klättring, marathonlöpning, thaiboxning och styrketräning. Målet har alltid varit att testa mina gränser, att se hur jag med rätt träning och kost kan påverka min kropp och tänja ut gränserna för vad jag kan prestera. Att jobba med att coacha andra är dock svårt att kombinera med egen träning på hög nivå så för egen del tränar och tävlar jag mest för att jag tycker det är kul och för att jag vill testa mina egna gränser.
Periodvis har jag arbetat som ortopedtekniker och jobbat med rehabilitering av överbealstningsskador, främst idrottsrelaterade. Detta arbeta har jag utfört för Gå & Löpkliniken, Ortopedservice och senast för Aktiv Ortopedteknik.
Jag har tränat deltagare i SVT-serien om Klassikern och genomför själv loppen mer eller mindre varje år. Älskar triathlon och har genomfört Iron Man Kalmar några gånger och har detta som ett stående mål varje år.
Sommaren 2011 hjälpte jag programledaren för Radio Energy, Izza, att träna inför tjejmilen.
2012-2013 var jag även fystränare för Kickboxningslandslaget.
 
Hälsa och träning innebär så mycket mer än en välformad kropp, för mig handlar träning och hälsa mer om prestation och välmående än om utseende och vikten på vågen (något som kommer på köpet).
I media, bland annat:
Under en period från sextonde maj till midsommar 2010 publicerades mina träningstips i Aftonbladets söndagsbilaga. Under sommaren 2012, 2013 och 2014 har jag haft en "Löparskola" i Aftonbladet.
Hösten 2014 gjorde jag en stor bilaga om löpning i Aftonbladet Söndag tillsammans med hälsoreportern Hanna Radtke
Kontakt [javascript protected email address]