Vätterrundan

Vätternrundan, inför, under och efter

Trots nästan avslitet finger i maj, alltför få långpass på cykeln, många slitsamma dagar med löpning, renovering hemma, bråk med barnens skola och en allmänt tung vår kändes det ganska ok när vi styrde bilen mot Motala med min Giant på taket.

Jag hade oroat mig för regn i flera veckor, jag fryser otroligt lätt om händer och fötter trots att övriga delar av kroppen kokar, men sista prognosen visade bara på blåst.

Familjen checkade in på Mjölby stadshotell och efter en otroligt god Thaimiddag på lokal restaurang gjorde jag mig klar för nattens cykling. Två enlitersflaskor fylldes med Mighty Sport sportdryck, bars och gels stoppades i cykeltröjan och cykeln kollades av ett antal extra gånger.

Magnesium för att motverka kramp och Mighty Sport från Alpha Plus, kändes tryggt och funkade bra!

Startområdet och allt runt omkring var jättebra organiserat. Starten gick 22.02. Träffade Amanda, en kund, i startfållan och vi höll sällskap några mil i början av rundan.

Första 100km var riktigt jobbiga då det blåste stark motvind och mina planer på sub10 tycktes allt mer orealistisk ju längre jag cyklade. Eftersom jag inte körde i klunga, och med motvinden, var det tufft att hålla planerade 30km/h. Efter Jönköping lättade vinden men det blev aldrig riktigt medvind. Jag kunde ändå pressa upp farten och vid tre tillfällen hamnade jag i klungor som höll ihop ca 30minuter, snittfarten låg nu på mellan 26km/h och upp mot 40km/h. Jag stötte på Hannah, en annan kund, och vi höll ihop en stund-kul.

Högst på önskelistan; Giant propel

Jag insåg att trots att jag bara pausade totalt ca 15minuter skulle sub10 aldrig gå, rullade istället på och njöt av cyklingen – trots djävulsk värk i fötterna på grund av för smala skor (insåg jag efter 150km).

Jag rullade in i Motala efter 11.10 vilket kändes helt ok efter förutsättningarna. Läxa till nästa år:

  • Intervallträning cykel redan under vintern
  • Fler och längre långpass
  • Försöka hitta/skapa en grupp för sub 9 nästa år eller med mera cykelträning; sub10 på egen hand.

Vätternrundan var riktigt kul i år och jag är riktigt nöjd med min Giant TCX med slicks, den funkade bättre än förväntat, men inför nästa års Vätterrunda och kommande triathlontävlingar tittar jag på en ny cykel… ;-)

 

3 jul 2013